5 vaj za lepši dan in boljše počutje na delovnem mestu

masaža moč v rokah telovadba telovadba v pisarni

Na delovnem mestu preživimo skoraj polovico našega življenja, zato je izjemno pomembno, da se ob delu dobro počutimo in skrbimo za svoje zdravje. Tokrat vam predstavljamo 5 vaj za boljše počutje na delovnem mestu in lepši dan. 

1. Obiranje jabolk


raztegnjene roke dvignite visoko nad glavo, vsako izmenično podaljšajte, kot bi želeli doseči najvišjo jabolko na drevesu. Med vajo morate začutiti razteg hrbtnih mišic

2. Vaja za hrbet

Sedite z ravnim hrbtom in s stopali na tleh. Trebuh povlecite k hrbtenici ob izdihu. Telo naj bo sproščeno. Križ potisnite navzgor in naprej, zadnjico pa proti tlom (stolu). Zadržite za 5 sekund, nato sprostite vse mišice. Ponovite 10-krat.

3. Trebušnjaki za pisalno mizo

Ko izdihnete, povlecite trebuh noter in iztisnite ves zrak. Trebuh potegnite noter močno in hitro, pri vdihu pa mišice spet sprostite. Ponovite 10-krat.

4. Za lepe noge

Sedite z vzravnanim hrbtom, iztegnite in dvignite nogo; zadržite za 20-30 sekund. Ponovite z drugo nogo, z vsako 10-krat. Če vam je to premalo, dodajte uteži za gležnje.


5. Vaje za roke, ramenski obroč, hrbet in noge


Vklopite napravo Tobiar in jo pridržite v predelu rok, ramenskega obroča, hrbta in nog, vsakič po deset minut. Vaja je povsem enostavna, počutili pa se boste precej boljše.


Starejše objave Novejše objave


Napiši komentar

translation missing: sl.blogs.comments.moderated